Deelname Girlsday

Op donderdag 24 april 2014 vond de landelijke Girlsday plaats. Een initiatief van VHTO om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes van 10 tot 15 jaar kennis te laten maken met bèta/techniek en ICT. Meer dan 300 bèta-/technische en ICT-bedrijven openden hun deuren voor 8.400 meisjes om hen de kans te geven een kijkje te nemen in de fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie en (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken te ontmoeten. Zo ook het elektrotechnische bedrijf Paree B.V. uit 's Heerenhoek.

Tijdens deze dag bij Paree B.V. heeft Astrid Gabriëlse als rolmodel haar ervaringen en enthousiasme voor het vak over proberen te brengen op de deelnemende meisjes van Pontes Het Goese Lyceum. Rolmodellen zijn erg belangrijk voor meisjes, zij kunnen zich met hen identificeren en zij laten zien dat technische beroepen ook door vrouwen uitgevoerd kunnen worden.

Het was een zeer geslaagde dag waarbij we samen weer meer meisjes enthousiast hebben gemaakt voor een technische opleiding!